Elisabet Berg Elisabet Berg

Om

Det har alltid kliat i mina fingrar. Jag kan bara inte låta bli att jobba med alla möjliga tekniker och material och jag har genom åren provat det mesta i konsthantverksväg. Det är fascinerande hur olika material kan uttrycka helt olika saker! Just nu är jag förtjust i burkplåt som är väldigt tacksamt att arbeta med och finns i massor av fina färger och mönster. Dessutom ger det en extra tillfredsställelse att kunna förvandla skräp till någonting vackert och i bästa fall tankeväckande.
För mig, som är grafisk formgivare och illustratör i botten, är papper annars det vanligaste materialet. Jag har bl a skrivit en bok om hur man själv kan tillverka handgjort papper hemma i köket. För att bearbeta burkplåten använder jag mig av samma enkla verktyg som när jag arbetar med pappersark: sax, linjal och strumpstickor. Varje enskild insekt tar uppemot en timme att göra.
Och nej, jag har inte druckit all öl och läsk själv. Faktiskt inte en enda av dem. Men med många snälla vänner och bekanta får jag ihop tillräckligt med burkar ändå :-)
Jag bor i Uppsala och är delägare i konsthantverksbutiken och galleriet Kaleido konsthantverk där du också kan hitta mitt konsthantverk.

Mejla oss

Returpolicy     Allmänna villkor